Garderobe, skråtak og soverom

Marianne Lundgreen

Garderober, skråtak og soverom utgjør en farlig miks.

Farlig fordi de er upraktiske 99% av tiden.

Garderoben MÅÅÅ jo tross alt være på veggen hvor det er full takhøyde. Derav må du sove under skråtaket og skalle hver dag når du står opp. God morgen liksom! 🙈

Da er det enda godt at jeg har noen nyheter til deg! Du kan nemlig ha garderobe langs kneveggen under skråtaket også: Uten å tømme sparegrisen!

I dag tenkte jeg å vise deg hvordan mitt nye garderoberom ser ut. Der er nemlig skapene (Pax fra Ikea) blitt tilpasset skråtaket for å kunne utnytte rommet best mulig. Du får også en rask titt på handlelista og hvordan jeg gikk frem da jeg designet garderoben.

Foto, Garderobedesign: Marianne Lundgreen

Skråtak og jeg er ikke så gode venner. Jeg er 176 cm høy, så det meste av plassen langs kneveggene blir det fort upraktisk å bruke. Det er liksom et begrenset antall ganger jeg har lyst til å skalle om dagen… 

Du kan jo derfor tenke deg at jeg var utrolig skeptisk da vi skulle flytte inn i et hus hvor kneveggene i absolutt hele 2. etasje var 100 cm høye.. 

Men med god planlegging så går det kjempebra allikevel. 

Denne garderoben er ENORM. Det er 8 meter med skap her, dype skap. 

Siden jeg har noen garderobe design under beltet visste jeg allerede at vi ikke kom til å fylle den opp klær, og at det strengt tatt kanskje ikke var behov for 8 meter med garderobe. Men hvor fint hadde det blitt med bare halvfulle vegger? 

Når du vet at garderoben blir enorm, og at alt uansett kommer til å få plass er det lett å tenke at du bare velger noen hyller eller skuffer, også blir det bra uansett. 

Men garderoben skal fortsatt være et verktøy som gjør hverdagen din enklere og finere. Som gjør det gøy å finne frem klær, gi deg inspirasjon og gjøre at du føler deg rolig og avslappet. 

Foto, Garderobedesign/layout: Marianne Lundgreen

Så det første jeg alltid gjør er å gå gjennom klærne, skoene, veskene og alt annet som skal inn i garderoben, for å gjøre en skikkelig Garderobedetox. Det er skikkelig kjipt å flytte inn i drømmegarderoben og pakke ut det ene plagget etter det andre som du egentlig ikke liker lengre. Derfor går jeg alltid gjennom klærne med kundene for å sikre at de kun får med seg klær de elsker å bruke. 

Ved å gå gjennom klærne slik får jeg også en god oversikt over hvor mye som skal oppbevares, hvordan det bør oppbevares (ull bør ikke henge for eksempel),  og hvor mye jeg trenger av skuffer, hyller og oppheng. 

Da sikrer jeg også at garderoben kun vil inneholde oppbevarings løsninger som jeg trenger, og at plassen blir utnyttet maksimalt. 

Så var det det store spørsmålet: Hvordan bør jeg plassere klærne for å gjøre det mest mulig praktisk for meg selv? Hvilke klær bruker jeg mest, og hvordan kan garderoben legge til rette for at det er lett å finne frem antrekk i en fei?

Foto, Garderobedesign/layout: Marianne Lundgreen

Jeg er en sjekkliste fan, og har derfor et par jeg bruker når jeg designer garderober for å finne ut litt om daglige rutiner, behov og ønsker. Ting som kundene (eller jeg i dette tilfellet), kanskje ikke tenker så mye over til daglig, men som er godt for meg å vite når jeg designer slik at jeg får designet best mulig. 

For eksempel: hvor mange ganger i uka brukes treningstøy? Hva er favoritt antrekket ditt? Har du noen faste morgen rutiner?

Trener du en gang i uka, da trenger du ikke plassere treningstøyet mest sentralt i garderoben. Trener du hver dag derimot er det lurt å ha det lett tilgjengelig, så blir det lett å finne det frem når du trenger det.

Når du vet svarene på disse spørsmålene, er det bare å sette i gang med å designe og plassere klærne i garderoben for å utnytte plassen maksimalt.  Bruk leverandørens planleggings verktøy når du gjør dette. Da får du også en handleliste når du er ferdig, og i noen tilfeller får du også en oversikt over akkurat hvor hyller osv skal plasseres i garderobestammen.

Skriv også gjerne ut tegningen og skriv på hvilke klær som skal hvor, på den måten så har du full oversikt den dagen du skal flytte inn.  

Foto, Garderobedesign/layout: Marianne Lundgreen

Det gir det noen for deler å følge prosessen overfor. Først og fremt får du ryddet unna alt du ikke lengre vil ha eller bruker av klær.

Du får også utnyttet plassen inne i garderobene best mulig for du vet akkurat hva du trenger av oppbevaring. Og fordi du vet det så unngår du bomkjøp av garderobe. 

Vinn-vinn-vinn! Hvem kan si nei til en slik situasjon? 

Håper du fant disse tipsene nyttig, og hvis du lurer på noe trykk her for å spørre meg.

Vil du vite hvordan du går frem for å tilpasse en garderobe til skråtaket? Trykk her for å bestille guiden Garderobe langs kneveggen. 

Trenger du alle sjekklistene jeg snakket om, eller gode tips til hvilke klær du bør beholde, løsninger du bør velge som passer deg perfekt? Sjekklistene, tips garderobedetox  og gode løsninger er alle inkludert i design guiden Skapet. Trykk her for å lese mer og bestille den. 

Lurer du på om jeg kanskje kunne ha designet for deg? Trykk her for en uforpliktende (og selvfølgelig gratis) prat. 

Marianne

Ønsker du deg denne løsningen også?

Men du vil vite hvordan du går frem slik at du

- Får utnyttet plassen i garderoben maksimalt, og får plass til å oppbevare det du trenger

- Bruker riktig utstyr til jobben

- Får tilpasset garderoben riktig til skråtaket

Alt dette, samt hvordan du skal tegne garderoben i leverandørens tegneverktøy får du hjelp med i guiden Garderobe på Skråveggen. 

Trykk på knappen for å lese mer og bestille. 

Les mer & bestill HER